Hockey in the US

Svensk förortsgrabb och numera #14 i St Louis Jr Blues. Lever drömmen i möjligheternas land och dribblar för mycket. Ingen broms.

Ingen rubrik

Kategori: Allmänt

För er som inte vet hur det är att vara kändisbloggare så kan jag berätta att det svåraste är att komma på rubriker. Därför bojkottar jag rubrik den här gången.

Nu tillbaka till dansen jag berättade att jag skulle på. Hade till slut hittat kläder och börjat ladda mentalt för en high school-dans med allt vad det innebär. Fem timmar före dansen får jag dock reda på att vår träning har blivit flyttad på grund av att isen där vi brukar träna var så dålig. Vilket betydde träning 21.30 i en annan ishall - mitt i dansen. Var bara och plocka upp telelefonen och ringa coach....

Nej skojjar, vad skulle jag göra, klart jag var tvungen att träna. Men att ringa tjejen några timmar innan dansen och berätta att hon skulle bli tvungen att gå själv var ett självmord för samvetet. Men som sagt, jag hade inte så mycket att välja på. Så ingen dans, alltså.

Matcherna den här helgen gick dock bättre. Två vinster, 7-3 och 5-2 mot ett lag i division tog oss ett steg närmare slutspel med bara 4 seriematcher kvara att spela. Gick hyffsat för mig. Hade ett mål och ett assist under helgen. 

Som sagt fyra matcher kvar och dom fyra första går till slutspel. Det enda vi kan konstatera just nu är att Battle Creek inte kommer vara ett av dom.

Vårt internet har pajjat igen, men ska försöka slänga iväg lite bloggar när jag är på caféet. 

Hörs i veckan. 


/#14

Dans och grejjer

Kategori: Allmänt

Är just nu hemma och har precis provat alla kläder jag har på jakt efter något "preppy". Jag har nämligen blivit bjuden på bal/dans på ett high school på fredag och temat/dresscoden är "preppy". Eftersom att jag känner att jag sticker ut tillräckligt som 190 cm lång, mustachprydd svenne vill jag följa dresscoden så noga jag kan. Allt för att inte upprepa katastrofen från galan på UF-SM när jag och Cagge hade missat att alla killar var tvugna att bära kostym (vi körde typ jeans och pikétröja). Jag hoppas att kläderna jag valt inför fredag inte sticker ut lika mycket. Fan, låter som en tjej, nu snackar vi om nått annat...

Typ vädret. Den här veckan har det varit grymt väder och det verkar som att vintern är över här borta. Men man vet aldrig. Temparaturen här borta svänger lika fort som Jocke Hälleström gör i sarghörnen. Ena dagen är det Sibirien och andra dagen är det Florida.

Skriver mer på söndag när jag har resultaten från helgens hemmamatcher. Och balen.


/#14

Söndag

Kategori: Allmänt

Kom tillbaka till St Louis i går natt efter två dagar och två vinster i Cincinnati. Jag hade ett ass och
brände två öppna mål. Fråga inte hur jag lyckades, men det gjorde jag.
 
 
När vi kom hem drog jag hem till en lagpolare och lirade tv-spel halva natten. Nu sitter jag på caféet vid ishallen och väntar på att dom ska hämta upp mig innan värdbrorsans match. Och för att ni ska förstå vilken bra värdbrorsa jag är så åker jag alltså och kollar värdbrorsans U11-match istället för att hänga med lagpolaren på cheerleading-tävling där det kommer krylla
av tjejer. "Broes before hoes".
 
Mer kommer senare.
 
/#14

Nyheter i korthet

Kategori: Allmänt

Kollar in på bloggen i tron om att alla läsare har sviktit mig efter senaste veckans lilla skrivkramp men ser att läsarna per dag har ökat. KUL! 

Sitter just nu på caféet och svara på lite mejl (viktig) och bara chillar. Solen skiner som vanligt och det är inga snygga tjejer på cafét...som vanligt. Här kommer en live-bild från platsen jag sitter på just nu. Ingen havsutsikt direkt, men bra mysstämning. 




Annars då?

- Igår var jag och tränade med colleget här i St Louis för andra gången. Det kändes och gick bra så vi får se vart vi landar. Jag är intresserad och stänger inga dörrar just nu. 

- Gjorde äntligen ACT-provet i lördags efter att det blivit inställt typ 652 gånger. Det var svårare än träningsproven jag gjort innan, men trots att jag var kissnödig halva provet så gick det ändå helt okej. Vet dock inte vad jag fick, får inte resultatet förns om ungefär tre veckor. 

- Viktig seger för Sverige idag. Säkert viktigare för mig än för er eftersom att vi har en tjeckisk kille i laget. Så nu kan man tysta ner honom också. Viktigaste matchen det här OS:et kommer dock bli mot USA (om Sverige möter dom). Vinner vi inte den kommer jag ha ett helvete i omklädningsrummet resten av säsongen. 

- Den här helgen har vi sista bortamatcherna under grundserien. Eftersom att vi inte är klara för slutspel än kan det bli sista bortaresan med gänget. Därför är det sjukt viktiga matcher och jag hoppas vi kan lira bättre än vad vi gjorde förra helgen. Enough said. 

- Igår hade vi lagfoto. Jag körde som vanligt stoneface. Hoppas att jag kan lägga upp resultatet här på bloggen senare.



Tror det var allt för nu. Blev lite snabbas news som jag hoppas får er att hänga kvar ett tag till.

Hare bra!

/#14


Kändistaxi

Kategori: Allmänt

Som jag berättade innan så var ju Ekan här och hälsade på under mellandagarna och nyår. Något som jag helt glömt säga är att vi åkte "kändistaxi". 
 
Vi hade varit och ätit några kilometer ifrån huset och eftersom att det var svinkallt ute kände jag inte för att gå hem när jag bara hade en kostym på mig. Efter att vi strulat ett tag med att få tag i en taxi sladdade det in en tomte med långt skägg på parkingen. Svarttaxins mamma, tänkte jag. Men vi klev in och kom snabbt in på varför Erik och jag var/är i USA. Vi berättade att vi spelar hockey här och texichaffisen som till en början verkade ganska ointresserad, frågade efter ett tag efter både lagnamn, tröjnummer och position. Vi skulle senare förstå varför. Trots att jag var helt säker på att han skulle råna oss eller nått, fick han både min och Eriks information innan jag bad honom stanna vid fel hus så han inte skulle veta vart jag bodde. Efter att han släppt av oss åkte han längre upp på gatan och ställde sig på tomgång. "Jahaja, nu väntar han bara på rätt läge att komma och storma vårt hus".

Men inbrottet uteblev och när vi senare gick in på taxibolagets Facebook-sida hittade vi det här (och som sagt, han var taxichaffis, inte engelskalärare):
 


/#14

Food Bowl

Kategori: Allmänt

Avslutar helgen med ett blogginlägg som blir det första den här veckan. Så jahapp, där sprack löftet om 2-3 inlägg i veckan. Är ju som det är.
 
I helgen hade vi dubbelmöte mot ledarna av vår division, Peoria. Torskade första efter straffar och jag la ingen straff (trots att jag har gjort mål på 2 av 3 straffar den här säsongen. Spelare med sämre stats går tydligen före). Hade ett ass under ordinare speltid dock. Vad jag tycker om min speltid och straff-sitationen förklaras bäst genom att referera till när Zlatan kallade Pep Gardiola för "filosofen" när han lämnade Barcelona. 

Samma sak idag, torsk 5-4 och "filosofen" fortsatte att briljera. 

Efter matchen var det dags för Super Bowl. När jag kom till St Louis försökte jag sätta mig in i amerikansk fotboll och lära mig reglerna, men eftersom att det är en baseball-stad tog den snart över. Så när vi idag åkte och kollade Super Bowl gjorde jag det för maten och för att träffa folk, med matchen som ursäkt. Jag visste varken vilka lag som spelade eller vilken tid matchen började. Typ som hälften av alla andra som tittar, man är bara där för att man är konstig annars. Några av min värdpappas polare äger en restaurang, så det var där vi kollade matchen. Det var en privat "fest" med mycket folk jag träffat innan och grymt god (typisk Super-Bowl) mat med nachos, pizza, wings och annat schysst plock-käk.

Och kakabuffén till efterrätt - magisk. 

 
 
Efter det tog vi en vända till ett annat Super-Bowl-firande för att lämna av värdbrorsorna till sin morsa, så jag passade på och käka lite där med (hehe). Nu låter jag sjukt girig, men så är det inte. Jag är bara amerikanskt glupsk. Där satsades det i alla fall med isskulpturer föreställande två hjälmar med lagens loggor på. 



En grymt skön kväll som slutade i matkoma.

Nu ska jag slagga och ladda för ny vecka.


/#14